kumanovo

17,524 Photos and Videos

10 hours ago

Заштитете го вашиот Xiaomi Redmi 6A и заштедете на дополнителни трошоци📱🛡 НАЈГОЛЕМ ИЗБОР НА ЗАШТИТНИ ФУТРОЛИ И СТАКЛА‼️ 📍Локација: Партизански Одреди 59 (Во зграда одма до Кладилница Моцарт и Рептил маркет) 📱075554400 ☎️023073200 • • • skopje veles tetovo kumanovo bitola ohrid mobilelektronik fancy earphones instagram trending accessories smartphone скопје македонија strumica

120
11 hours ago

"Heroine of Kumanovo" Macedonian Partisan "Magdalena Antova" A small memorial to a brave woman, sits in a secluded park on the edge of Kumanovo. Magdalena was killed along with many others in October 1941, fighting the German Army when they attacked the city She was just 21 years old Now, she silently watches Kumanovos citizens in times of peace Many here strongly believe she should be honoured with a full size statue in the city's square. © 2019. Andrew McCoy. balkans fyrom iphonephotography kumanovo macedonia macedoniapartisan outofthephone partisan republicofnorthmacedonia worldwartwo ww2history

30
11 hours ago

"Heroine of Kumanovo" Macedonian Partisan "Magdalena Antova" A small memorial to a brave woman, sits in a secluded park on the edge of Kumanovo. Magdalena was killed along with many others in October 1941, fighting the German Army when they attacked the city She was just 21 years old Now, she silently watches Kumanovos citizens in times of peace Many here strongly believe she should be honoured with a full size statue in the city's square. © 2019. Andrew McCoy. balkans fyrom iphonephotography kumanovo macedonia macedoniapartisan outofthephone partisan republicofnorthmacedonia worldwartwo ww2history

60
13 hours ago

Остануваат уште 3 места за новата група Google Ads која ќе започне на 1 јули. Програма: Digital Sales Google Ads Display Google Ads Mobile Google Ads Search Google Ads Video Цена: 4500 MKD Групи до 10 слушатели, потребно е учесниците да носат лаптоп Времетраење: 6 часа Пријавување на 071 214 849 или пак на contact creativehub.mk creativehubmk skopje tetovo kumanovo

60
14 hours ago

Секојдневно се соочуваме со различни проблеми🙄 (неасфалтирани улици, затнати канализации, расфрлан отпад и сл.). Преку podobruvame.mk секој може лесно и едноставно да стапи во контакт со надлежната институција и да пријави проблем или предлог.👤💡🏬 Решавањето на проблемот е прикажано транспарентно и секој може да види до каде е процесот.📔 Со пријавување на проблемите до релевантните институции, спречуваме појавување на нови и допринесуваме за создавање на подобро општество за сите. 📢Овде можете да ги видите сите пријавени проблеми до сега како и нивните статуси 📥https:podobruvame.mk/problems 📝Учестувај и ти, пријави проблем или предлог, подобри!🇲🇰❤️ podobruvamemk northmacedonia macedonia skopje bitola veles vinica gostivar kavadarci gevgelija ohrid kocani kratovo kumanovo prilep tetovo demirhisar demirkapija struga strumica stip berovo bogdanci negotino resan SvetiNikole krivapalanka

10
14 hours ago

1. Внесете ги своите информации и бесплатно креирајте профил👤 . 2. Детално опишете го проблемот, прикачете фотографии и пријавeте го до надлежната институција🔴🏢🏬🏫 . 3. Ќе бидете информирани за сите промени при процесот на решавање на проблемот📢🔍📔 💡Учестувај и ти, пријави проблем или предлог, подобри!🇲🇰❤️ podobruvamemk northmacedonia macedonia skopje bitola veles vinica gostivar kavadarci gevgelija ohrid kocani kratovo kumanovo prilep tetovo demirhisar demirkapija struga strumica stip berovo bogdanci negotino resan SvetiNikole krivapalanka

20
14 hours ago

Секој проблем е проследен со статус во зависност од тоа до каде е процедурата на решавање на проблемот. Па така, проблемот може да биде во статус На чекање ⏸️, Се извршува ❗и Завршено✔️ . Кога проблемот ќе биде решен, тој ќе го добие статусот Завршено , а Вие ќе бидете известени за неговата статусна промена. Дознајте повеќе на 📎http:podobruvame.mk Учестувај и ти, пријави проблем или предлог, подобри!🇲🇰✔️💡 podobruvamemk northmacedonia macedonia skopje bitola veles vinica gostivar kavadarci gevgelija ohrid kocani kratovo kumanovo prilep tetovo demirhisar demirkapija struga strumica stip berovo bogdanci negotino resan SvetiNikole krivapalanka

10
17 hours ago

GIVEAWAY 🎁 Во соработка со sofronieska Подаруваме 2 пати по 3 алки за тебе и твоите другарки. Алка ќе добие личноста што го оставила коментарот и тагнатите 2 личности. За да учествувате: 🎁 Лајкнете го постов 🎁 Тагнете 2 другарки 🎁 Заследете:  trend_shop_mk  и sofronieska Можете да оставите неограничен број на коментари се додека тагнатите личности се различни. Ве молиме не оставајте повеќе од еден ист коментар. Добитниците ќе бидат одбрани по случаен избор во понеделник 🎁 🎁 скопје македонија инстаграмџики инстаграмџии среќа macedonia skopje makedonija ohrid bitola tetovo kumanovo veles strumica kicevo skopjecity kavadarci instagram stip prilep struga negotino vinica kocani radovis krusevo resen kratovo nakit накит

183148
1 day ago

po kerkush ske me mu👼

79012
1 day ago

⚠️Пристигнаа Новите ДРЖАЧИ ЗА ВО АВТОМОБИЛ / КАМИОН со безжично БРЗО ПОЛНЕЊЕ⚠️ Полнете го вашиот телефон со стил додека патувате, истовремено користете го вашиот телефон🔋 Цена: 900 МКД✅ Вашата доверба е наша Oбврска‼️ 📍Локација: Партизански Одреди 59 (Во зграда одма до Кладилница Моцарт и Рептил маркет) 📱075554400 ☎️023073200 • • • skopje veles tetovo kumanovo bitola ohrid mobilelektronik fancy earphones instagram trending accessories smartphone скопје македонија strumica

270
1 day ago

🙄🔴Дали Вие имате некој проблем? Која институција би можела да Ви помогне?🏫🏢🏬 Дознајте повеќе на http:podobruvame.mk Учестувај и ти, пријави проблем или предлог, подобри!✔️🇲🇰💡 podobruvamemk northmacedonia macedonia skopje bitola veles vinica gostivar kavadarci gevgelija ohrid kocani kratovo kumanovo prilep tetovo demirhisar demirkapija struga strumica stip berovo bogdanci negotino resan SvetiNikole krivapalanka selospanchevo

20
1 day ago

🔴🙄Дали Вие имате некој проблем? Која институција би можела да Ви помогне?🏢🏬🏫 ✔️🇲🇰Дознајте повеќе на http:podobruvame.mk Учестувај и ти, пријави проблем или предлог, подобри podobruvamemk northmacedonia macedonia skopje bitola veles vinica gostivar kavadarci gevgelija ohrid kocani kratovo kumanovo prilep tetovo demirhisar demirkapija struga strumica stip berovo bogdanci negotino resan SvetiNikole krivapalanka

10
1 day ago

📢📢📢Да, комуникацијата е јавна, и секој може да го види проблемот кој го посочувате и да го прати неговото решавање. Само Вие и надлежната институција сте директно вклучени во решавањето на проблемот, сите други имаат пристап но неможат да коментираат. Учестувај и ти, пријави проблем или предлог, подобри!✔️🇲🇰 podobruvamemk northmacedonia macedonia skopje bitola veles vinica gostivar kavadarci gevgelija ohrid kocani kratovo kumanovo prilep tetovo demirhisar demirkapija struga strumica stip berovo bogdanci negotino resan SvetiNikole krivapalanka

10
2 days ago

Проѕирни силиконски Galaxy Заштитни футроли📱🛡за скоро сите понови модели на Samsung, Huawei и Xiaomi ⚠️ Цена: 300 МКД‼️ НАЈГОЛЕМ ИЗБОР НА ЗАШТИТНИ ФУТРОЛИ✅ 📍Локација: Партизански Одреди 59 (Во зграда одма до Кладилница Моцарт и Рептил маркет) 📱075554400 ☎️023073200 • • • skopje veles tetovo kumanovo bitola ohrid mobilelektronik fancy earphones instagram trending accessories smartphone скопје македонија strumica

230
2 days ago

Со Extreme Callus Remover Апарат за измазнување стапала до совршено негувани стапала. Нарачајте го сега за само 450 денари /Dostava niz cela Makedonia /za naracki Preku DM / skopje tetovo bitola prilep kavadarci stip kocani kicevo struga ohrid kumanovo

120
2 days ago

Сподели проблем или предлог со цел нашата држава да биде подобро место за живеење.❤️🇲🇰 🔎Дознајте повеќе на http:podobruvame.mk Учестувај и ти, пријави проблем или предлог, подобри!💡 podobruvamemk northmacedonia macedonia skopje bitola veles vinica gostivar kavadarci gevgelija ohrid kocani kratovo kumanovo prilep tetovo demirhisar demirkapija struga strumica stip berovo bogdanci negotino resan SvetiNikole krivapalanka zapodobramk

30
2 days ago

Дали Вие имате некој проблем?🔴 Која институција би можела да Ви помогне?🏢🏬🏗️🏫 Дознајте повеќе на http:podobruvame.mk Учестувај и ти, пријави проблем или предлог, подобри!✔️🇲🇰 podobruvamemk northmacedonia macedonia skopje bitola veles vinica gostivar kavadarci gevgelija ohrid kocani kratovo kumanovo prilep tetovo demirhisar demirkapija struga strumica stip berovo bogdanci negotino resan SvetiNikole krivapalanka

20
2 days ago

НИКОЛА АТАНАСОВ - Македонски револуционер, член на МРО/ТМОРО/ВМОРО/ВМРО. Роден е во селото Огњаново, Неврокопско. Завршил бугарска духовна семинарија во Цариград. Уште во младоста се влучил во редовите на МРО. Бил комита во четите на војводите Стојан Филипов и Стојан Млчанков. По налканските војни 1912/13 година бил назначен за кмет на градот Неврокоп. По востанофронтовска власт во Бугарија вил уапсен и затворен. Бил осуден на смрт и ликвидиран во затворот во Неврокоп. NIKOLA ATANASOV - Macedonian revolutionary, member of MPO/TMOPO/BMOPO/BMRO. He was born in the village of Ognyanovo, Nevrokopsko. He completed the Bulgarian spiritual seminary in Constantinople. In his youth, he entered the ranks of the MPO. He was a commite in the commands of the dukes Stoyan Filipov and Stoyan Mchchankov. After the wаrs of 1912/13, he was appointed to the town of Nevrokop. After the French occupation in Bulgaria, a villager was arrested and imprisoned. He was sentenced to death and liquidated in the Nevrokop prison. vmro bmpo slobodailismrtzamakedonija slobodailismrt слободаилисмрт вмро македонија македонски македония dazivejmakedonija makedonija macedonian komiti patrioti makedonijanamakedoncite istorija mkd bitola skopje prilep ohrid struga strumica stip kumanovo veles historija history

140
2 days ago

ГЕОРГИ АТАНАСОВ - Македонски револуционер, член на ВМРО, војвода на Сепскиот револуционерен округ. Роден е во Велико Трново, Бугарија. Учествувал во Балканските и Првата свеетска војна. Во 1919 година се здовил со чинот потполковник во бугарската армија. Во редовите на ВМРО се вклучил во 1922 година. Бил соработник и близок сорорец на војводата Алеко Василев-Пашата. По извесно време започнал на се спротивставува на Тодор Александров и неговото раководење со ЦК ВМРО. По убиството на Т.Александров од страна на ЦК ВМРО бил обвинет дека учествувал во ликвидација. Убиен е во Горна Џумаја (Благоевград) на 13 септември 1924 година од атентатори на ВМРО. GEORGI ATANASOV - Macedonian Revolutionary, member of VMRO, the Duke of the Seppi Revolutionary District. Born in Veliko Tarnovo, Bulgaria. He participated in the Balkan and the First World War. In 1919, he was ranked as a lieutenant colonel in the Bulgarian army. In the ranks of VMRO he joined in 1922. He was an associate and close associate of the Duke Aleko Vasilev-Pasha. After a while he began to oppose Todor Alexandrov and his management with the Central Committee VMRO. After the murder of T.Alexandrov by the Central Committee VMRO was accused of taking part in the liquidation. He was killed in Upper Jumaya (Blagoevgrad) on 13 September 1924 from the assassins of VMRO. vmro bmpo slobodailismrtzamakedonija slobodailismrt слободаилисмрт вмро македонија македонски македония dazivejmakedonija makedonija macedonian komiti patrioti makedonijanamakedoncite istorija mkd bitola skopje prilep ohrid struga strumica stip kumanovo veles historija history

170
2 days ago

⚠️НОВО⚠️ Wireless, Bluetooth Звучници🔊 Уживајте во топлите летни денови со Музика насекаде и во секое време🎼 Уникатен дизајн, Одлична продукција на звук, активно Користење до 6 Часа, Bluetooth 4.2 до 10 метри оддалеченост од поврзаниот уред, простор за SD картица, AUX кабел ‼️ Достапни во 3 бои: Црвена, Црна и Зелена👍🏻 Цена: 1200 МКД✅ 📍Локација: Партизански Одреди 59 (Во зграда одма до Кладилница Моцарт и Рептил маркет) 📱075554400 ☎️023073200 • • • skopje veles tetovo kumanovo bitola ohrid mobilelektronik fancy earphones instagram trending accessories smartphone скопје македонија strumica

150